Lapsuuden sankareille

Tänään on mulle henkilökohtaisesti merkittävä päivämäärä. Suosikkiyhtyeeni Kiss aloittaa ensi yönä End Of The Road-maailmankiertueensa Vancouverista. Bändi soitti debyyttikeikkansa tällä päivämäärällä vuonna 1973, joten ympyrä sulkeutuu siltä osin. Tietenkin olo on vähän haikea, kun lapsuuden sankarit eläköityvät. Mutta on muistettava, että Kissin jäsenillä alkaa olla jo ikää lähemmäs 70 vuotta. Ja vokalisti Paul Stanley on jo vuosia kuulostanut enemmän naapurin varikselta kuin legendaariselta rock-laulajalta, jollaisena me fanit hänet muistamme.

Kiss oli aikanaan minun ensikosketukseni rock-musiikkiin kouluikäisenä ja yksi tärkeimmistä bändeistä ikinä. Musiikin lisäksi Kiss oli ensimmäisiä bändejä, jotka tekivät vaikutuksen ulkoasullaan. Neljä mielikuvituksellisiin kasvomaaleihin varustautunutta tyyppiä tekivät tähän kouluikäiseen lähtemättömän vaikutuksen. ”Ketäs nämä on? Jotain avaruusolioita?”

Maskien lisäksi Kiss on tullut tunnetuksi visuaalisesta lavashowstaan, johon kuuluu muiden muassa räjähdyksiä, tulennielentää, savuavia kitaroita, ilmaan kohoavat rummut ja eräänlaisena kliimaksina Gene Simmonsin verenpurskuttelu. Silti, vaikka nämä elementit tekivät bändistä legendaarisen niin musiikkia ei sovi unohtaa. I Was Made For Lovin’ You, Rock And Roll All Nite ja muut ajattomat Kiss-klassikot soivat yhä edelleen kaikkialla tänäkin päivänä.

Kahdesti olen saanut nähdä idolini livenä. Alive/35-kiertueen Helsingin keikka toukokuussa 2008 myytiin loppuun minuuteissa ja olin todella onnekas saadessani liput aamuyhdeksältä tuon vuoden helmikuussa.  Vaikka paikka olikin yläkatsomossa, se ei haitannut yhtään, tätä oli kuitenkin kouluiästä saakka odotettu. Pitkään vaikutti siltä ettei tilaisuutta ikinä tulisi, kun bändi kiersi Euroopan kaukaa vuosikaudet 2000-luvun alussa. Tuo keikka on minulla nykyisin CD:nä tallessa . Toisen kerran näin bändin kesällä 2013 ja silloin oltiin eturivissä. Tuolla kerralla yhtyeellä oli käytössään todella hieno hämähäkkilava ja tietenkin tutut lavatemput nähtiin.

Musiikin ja kaikkien lavatemppujen ja maskien ohella suurin inspiraationi on ollut bändin positiivinen ja elämänmyönteinen asenne ”jos uskot itseesi, sinusta on ihan mihin vain”. Tuon neuvon olen sisäistänyt jo nuorena. If life is a radio, turn up to ten.

Asiasta toiseen, suosittelen tutustumaan rakkaan ystäväni Pirjo Isorinteen videoihin Onnellisen Youtube-kanavalla. Käy toki vilkaisemassa myös Pirjon blogia, siellä on paljon mielenkiintoista tarinaa eri aihepiireistä. Suosittelen lämpimästi!

One thought on “Lapsuuden sankareille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s