Positiivinen ajattelu kantaa pitkälle

Ihmisillä on usein tapana suhtautua uusiin asioihin ennakkoluuloisesti. Mietin usein, että miksi näin on. Miksi me olemme haluttomia kokeilemaan uusia asioita? Tai pikemminkin, miksi me lyttäämme uudet asiat jo valmiiksi huonoina ideoina?

Loppujen lopuksi uuden asian kokeileminen ei vie kuin pari minuuttia. Ei sen kauempaa. Jos se tuntuu hyvältä, sitä voi kokeilla toistekin. Jos ei, niin voi huoletta siirtyä takaisin tuttuihin ja turvallisiin asioihin.

Otetaan esimerkki. Antero on saanut uuden työpaikan kotipalvelusta ja ensi töikseen hän joutuu pihatöihin, joka on hänelle uutta. ”Ei minusta ole tähän”, Antero ajattelee. Antero saa ensimmäisellä komennuksellaan työparikseen Ension, joka ajattelee ”Tämähän on ihan helppoa, kuin lasten leikkiä”. Antero katsoo Ension työntekoa ja päättää itsekin kokeilla. Kuinka ollakaan, Antero huomaa, ettei tämä niin vaikeaa ollutkaan. Problem solved.

Yllä olevan esimerkin pointti on se, että kaikki on mahdollista jos vain löytyy ripaus positiivista ajattelua ja innokkuutta kokeilla.  Anterosta tuli hyvä pihatyöntekijä, koska hän pystyi sysäämään negatiivisen ennakkoasenteensa romukoppaan ja kokeilemaan asiaa joka hänelle oli täysin uutta. Ei se sen kummempia vaadi.

Loppujen lopuksi, jos me kaikki ajattelisimme ”ei minusta ole tähän”, ei kukaan saisi koskaan mitään tehtyä. Negatiivisella ajattelulla ihminen tekee vain hallaa itselleen.

 

 

 

 

2 thoughts on “Positiivinen ajattelu kantaa pitkälle

  1. Näin on. Mietin jopa, että onko tämä asenne jotenkin perinsuomalaista? Juttelin kerran erään Meksikossa asuneen kanssa, joka sanoi, että siellä lapset laitetaan ekalta luokalta lähtien esiintymään luokan eteen ja heillä on siellä vähemmän estoja olla esillä ja täten tarttua uusiin asioihin. Siinä olisi meille suomalaisillekin hyvää oppia 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Minustakin vähän tuntuu siltä. MInäkin olen paljon ollut ulkomaalaisten kanssa tekemisissä, ja kyllä he ovat paljon ulospäinsuuntautuneempia kuin me suomalaiset. En tiedä miksi suomalaisille on niin vaikeaa kehua omia kykyjään. Meidän pitäisi päästä eroon tuosta ”emmie kehtaa, mitä muutkin meistä ajattelevat?”-asenteesta ja olla omia itsejämme. Jotenkin tuntuu, että tuo itseä vähättelevä ajattelumalli iskostetaan meihin jo lapsena.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s