Hyvää syntymäpäivää, Keith Richards!

Keith Richards täyttää tänään 75 vuotta. Siinäpä lause, jota ei varmaan 70-luvulla kukaan uskonut ikinä lukevansa, kun kyseinen herra keikkui ”Seuraavana kuoleva rocktähti”-äänestyksen kärkipaikalla.

Otin tänään herran syntymäpäivän kunniaksi Rolling Stonesin vuonna 1968 julkaistun Beggar’s Banquet-albumin kuunteluun. Tuo levy oli Stonesille eräänlainen paluu juurille epäonnistuneen psykedeliasekoilun jälkeen. Kyseinen levy jäi myös viimeiseksi Brian Jonesin elinaikana julkaistuksi Stones-levyksi, hän hukkui uima-altaaseensa seuraavan vuoden heinäkuussa vain 27-vuotiaana.

Beggar’s Banquet oli myös levy, jolla Rolling Stones kasvoi vihdoin ulos The Beatlesin varjosta ja löysi oman äänensä. Sympathy For The Devil oli yksi kaikkien aikojen pelinavauksista, ikoninen rock-klassikko joka säväyttää edelleen tänäkin päivänä. Sinänsä harmi, ettei singlenä julkaistua Jumpin’ Jack Flashia sisällytetty albumille. Toisaalta ei makeaa mahan täydeltä.

Beggar’s Banquetin julkaisusta tuli marraskuussa kuluneeksi 50 vuotta. Levy ei ole vanhentunut tippaakaan. Hyvä musiikki kestää aikaa, niin se vain on.

Sanotaan, että ydinsodan jälkeen maapallolle jäävät jäljelle vain torakat ja Keith Richards. Ei välttämättä niin kaukaa haettua. Rööki huuleen, viski kurkkuun ja muumio lavalle. Rock and roll!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s